Beneficiile exercițiilor fizice de seară

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul Charles Perkins de la Universitatea din Sydney, Australia, cea mai bună partea a zilei pentru exerciții fizice pentru persoanele obeze este seara.

2129782
Beneficiile exercițiilor fizice de seară

S-a constatat că cea mai bună partea a zilei pentru exerciții fizice pentru persoanele obeze este seara.

În cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul Charles Perkins de la Universitatea din Sydney, Australia, au fost urmărite timp de aproape 8 ani datele de sănătate a 29 836 de persoane obeze cu vârsta de peste 40 de ani.

În perioada în cauză au fost înregistrate 1 425 de decese, 3 980 de cazuri de boli cardiovasculare și 2 162 de cazuri cu disfuncții microvasculare în rândul participanților.

Cercetătorii au clasificat aceste aproape 30 000 de persoane, printre care 2 955 au fost diagnosticate cu diabet de tip 2, în categorii în funcție de intensitatea exercițiilor fizice: moderate sau viguroase și de partea zilei în care se făceau aceste exerciții: dimineața, după-amiază sau seara, pe baza datelor de la dispozitivul portabil folosit de participanți.

Oamenii de știință care au constatat că riscul de deces prematur  sau de deces din cauza bolilor cardiovasculare era mai mic la persoanele care au făcut cea mai mare parte a exercițiilor moderate până la viguroase, care cresc ritmul cardiac, între ora 18:00 și miezul nopții, au mai observat că frecvența unor astfel de exerciții cu o durată de 3 minute sau mai mult a fost importantă pentru cantitatea totală de activitate fizică pe zi.

Dr. Matthew Ahmadi, autorul principal al studiului, a declarat că ei nu au discriminat tipurile de activități fizice pe care le-au urmărit însă studiul a arătat că exercițiile fizice de seară sunt un factor important pentru gestionarea diabetului de tip 2.

Articolul a fost publicat în revista Diabetes Care.



Ştiri din aceeaşi categorie