Carla Bruni audiată în calitate de suspect în dosarul de corupție împotriva lui Nicolas Sarkozy

Carla Bruni, cântăreață și model francez originară din Italia, a depus mărturie în calitate de suspect la procesul de corupție în care este judecat soțul său și fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy.

2134990
Carla Bruni audiată în calitate de suspect în dosarul de corupție împotriva lui Nicolas Sarkozy

Carla Bruni, cântăreață și model francez originară din Italia, a depus declarație în calitate de suspect la procesul de corupție în care este judecat soțul său și fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy.

Potrivit ziarului Le Monde, Carla Bruni a fost chemată să depună mărturie în legătură cu acuzațiile potrivit cărora omul de afaceri Ziad Takieddine, care este martor în procesul de corupție împotriva lui Sarkozy, a fost supus la presiuni pentru a-și retrage acuzațiile împotriva lui Sarkozy.

La 6 octombrie, Sarkozy a fost învinuit pe 2 capete de acuzare pentru că l-a forțat pe Ziad Takieddine, o "figură cheie" în cazul finanțării libiene, să își retragă mărturia.

Procurorii au decis că existau suficiente dovezi că Sarkozy a exercitat presiuni asupra omului de afaceri, care a depus mărturie împotriva sa și care ulterior și-a retras mărturia din motive necunoscute.

Sarkozy, care a deținut funcția de președinte al Franței între 2007 și 2012, este acuzat de "primirea unui sprijin financiar ilegal din partea liderului libian de atunci, Muammar Gaddafi, pentru a-și desfășura campania electorală prezidențială din 2007".



Ştiri din aceeaşi categorie