TikTok și proprietarul său chinez ByteDance dau în judecată Guvernul Statelor Unite

TikTok și proprietarul său chinez ByteDance au dat în judecată Guvernul Statelor Unite (SUA) pentru legea care deschide calea pentru transmiterea proprietății aplicației de socializare și interzicerea acesteia în cazul în care nu este vândută.

2136820
TikTok și proprietarul său chinez ByteDance dau în judecată Guvernul Statelor Unite

TikTok și proprietarul său chinez ByteDance au dat în judecată Guvernul Statelor Unite (SUA) pentru legea care deschide calea pentru transmiterea aplicației de socializare și interzicerea acesteia în cazul în care nu este cedată.
În cererea depusă la Curtea de Apel din capitala Washington, s-a argumentat că legea în cauză este neconstituțională.

În petiție, s-a afirmat că vânzarea cerută de lege pentru a permite TikTok să funcționeze în SUA nu este "nici comercial, nici tehnologic, nici legal" posibilă.

Proiectul de lege, care deschide calea pentru transferul TikTok, al cărui partener principal este compania chineză ByteDance, în SUA și interzicerea în cazul în care nu este transferat, a intrat în vigoare la 24 aprilie după ce a fost semnat de președintele american Joe Biden.

Legea, care permite interzicerea TikTok pe motiv că "reprezintă o amenințare la adresa securității naționale", acordă companiei chineze ByteDance termen până la 19 ianuarie 2025 pentru a găsi un cumpărător. În caz contrar, se prevede ca TikTok să fie scos din magazinele de aplicații de internet din SUA.

Cei care susțin proiectul de lege, adoptat cu votul comun al republicanilor și democraților, afirmă că informațiile cetățenilor americani obținute de compania ByteDance, cu sediul la Beijing, prin intermediul TikTok sunt transmise administrației chineze.

Pe de altă parte, membrii Congresului care se opun proiectului de lege spun că afirmația potrivit căreia TikTok colectează date și le transmite în China are nevoie de dovezi și că interzicerea aplicației poate însemna "restricționarea libertății de exprimare".

Conducerea TikTok susține că acuzațiile nu reflectă adevărul și că lucrează în întregime în conformitate cu legile americane, la fel ca și alte platforme de socializare din SUA.



Ştiri din aceeaşi categorie