Blinken a discutat cu președintele azer Aliyev despre acordul cu Armenia

Antony Blinken a declarat că țara sa sprijină acordul privind delimitare frontierelor încheiat între Azerbaidjan și Armenia.

2133194
Blinken a discutat cu președintele azer Aliyev despre acordul cu Armenia

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Antony Blinken, a declarat că țara sa sprijină acordul încheiat între Azerbaidjan și Armenia.

Președintele azer Ilham Aliyev și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au purtat o convorbire telefonică.

Într-o declarație a președinției Azerbaidjanului cu privire la subiect s-a notat că Blinken l-a felicitat pe președintele Aliyev pentru acordul cu privire la demarcarea frontierelor încheiat între Azerbaidjan și Armenia și a subliniat că Statele unite susțin această inițiativă.

Aliyev a menționat că acordul convenit de comisiile celor două țări a fost rezultatul unor negocieri purtate în condiții de dialog și înțelegere reciprocă. Afirmând că începerea lucrărilor de demarcare a frontierelor este un pas pozitiv, liderul azer a subliniat, de asemenea, determinarea Azerbaidjanului în ceea ce privește menținerea păcii.

În timpul convorbirii telefonice au fost abordate, de asemenea, problemele legate de consolidarea relațiilor bilaterale, cooperarea în domeniul drepturilor omului, energiei, climei și COP29 (Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2024).



Ştiri din aceeaşi categorie