"Ziua ușilor deschise" în moscheile din Germania

Cu ocazia aniversării reunificării Germaniei, se organizează cea de-a 27-a ediție a evenimentului "Ziua ușilor deschise", care a devenit tradițional în moscheile din țară.

2045768
"Ziua ușilor deschise" în moscheile din Germania
koln cami.jpg
koln cami-acik kapi gunu.jpg

În "Ziua ușilor deschise", a cărei temă din acest an a fost definită de Consiliul de Coordonare a Musulmanilor din Germania (KRM) ca fiind "Cultul te face să gândești, te revitalizează și te unește", atât musulmanii, cât și cei de altă credință manifestă un mare interes pentru moscheile afiliate la Uniunea Turco-Islamică pentru Afaceri Religioase (DITIB).

Oaspeții, care s-au deplasat la Moscheea Centrală din Köln, din cadrul sediului central al DITIB, la care sunt afiliate peste 900 de moschei din Germania, au obținut informații despre moschee și islam.

La program, care a avut loc pentru a 27-a oară la Köln, au participat primarul orașului Köln, Henriette Reker și administratorii locali.

Președintele DITIB, Muharrem Kuzey a afirmat că începând cu anul 1997 până în prezent, în Germania s-a format o adevărată tradiție a evenimentului "Ziua ușilor deschise" în moschei și că germanii vizitează conștient moscheile pe 3 octombrie în fiecare an.

"Mai ales după construcția moscheii noastre din Köln, după formarea unei siluete atât de frumoase, găzduim mulți vizitatori. Vizita primarului din Köln ne bucură. Este un semn important în ceea ce privește unitatea și solidaritatea și acceptarea comunității musulmane turcești de aici. În cadrul întâlnirii noastre private cu primarul, acesta a spus că moscheea noastră a devenit acum un simbol al orașului Köln".

În contextul "Zilei ușilor deschise", pe parcursul zilei sunt organizate diverse activități precum seminarii, expoziții și evenimente, iar ghizii moscheilor prezintă vizitatorilor informații despre moschei.

Se așteaptă ca moscheea centrală din Köln să fie vizitată de 5000 de persoane pe parcursul întregii zile.



Ştiri din aceeaşi categorie