Mehmet Nuri Ersoy: 37 de obiecte istorice vor fi readuse în țară din Elveția

Ersoy a vestea bună despre prima restituire a unor obiecte istorice în cadrul acordului bilateral semnat anul trecut între Türkiye și Elveția în vederea prevenirii contrabandei cu bunuri culturale.

2049638
Mehmet Nuri Ersoy: 37 de obiecte istorice vor fi readuse în țară din Elveția
mehmet nuri ersoy.jpg
isvicre Turkiye'ye iade edilen eserler.jpg

Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat că 37 de obiecte istorice vor fi aduse în Türkiye din Elveția.

În discursul său rostit în cadrul unui atelier de lucru din capitala Ankara, Ersoy a vestea bună despre prima restituire a unor obiecte istorice în cadrul acordului bilateral semnat anul trecut între Türkiye și Elveția în vederea prevenirii contrabandei cu bunuri culturale.

Ersoy a marcat: "Cele 37 de obiecte ale istorice ale noastre, printre care se numără oale și vase și harnașamente aparținând civilizației Urartu și o statuie de cerb din epoca romană, se întorc acum pe pământul căruia îi aparțin."

Cele 37 de piese istorice, majoritatea aparținând perioadei Urartu, au fost predate ambasadorului Ece Özbayoğlu Acarsoy de către oficialii elvețieni în cadrul unei ceremonii desfășurate la Ambasada Türkiye din Berna.



Ştiri din aceeaşi categorie