Tai Chi poate încetini simptomele bolii Parkinson

S-a constatat că practicarea Tai Chi-ului, poate încetini simptomele bolii Parkinson.

2056343
Tai Chi poate încetini simptomele bolii Parkinson

Potrivit Daily Mail, în perioada 2016-2021 oamenii de știință chinezi au urmărit 334 de pacienți cu boala Parkinson împărțiți în două grupuri.

În cadrul studiului, unuia dintre grupurile de observație i s-au administrat exercițiile Tai Chi timp de 60 de minute de 2 ori pe săptămână, în timp ce celălalt grup și-a continuat tratamentul medicamentos de rutină.

În acest context, a fost observat că Tai Chi poate încetini simptomele bolii Parkinson, o afecțiune progresivă cauzată de insuficiența celulelor din zona creierului responsabilă cu controlul mișcărilor.

Rata pacienților din grupul de control, care au avut nevoie de mărirea dozei de medicamente a fost semnificativ mai mare decât în grupul care a practicat exercițiile Tai Chi: 83,5 % în 2019 și puțin peste 96 % în 2020, comparativ cu 71 % și, respectiv, 87,5 %.

Cercetătorul Dr. Gen Li, de la Școala de Medicină a Universității Jiao Tong din Shanghai, a declarat că s-a constatat că simptomele bolii Parkinson au încetinit, somnul și calitatea vieții s-au îmbunătățit la persoanele care au practicat Tai Chi-ul.

Gen a precizat că, în urma cercetării, s-a remarcat că Tai Chi are un efect benefic pe termen lung asupra bolii Parkinson, contribuind la încetinirea atât a simptomelor motorii, cât și a celor non-motorii, cum ar fi mersul, echilibrul și abilitățile cognitive.

Se precizează că 96% dintre pacienții cu Parkinson au peste 50 de ani și că peste 10 milioane de persoane sunt afectate de această boală la nivel mondial.

Tai Chi este cunoscut ca fiind o disciplină fizică, ce face parte din mișcările energetice ale medicinei tradiționale chineze derivate din artele marțiale.

Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.



Ştiri din aceeaşi categorie