Albania a devenit membrul Consiliului Executiv al UNESCO

Ministrul albanez pentru Europa și afaceri externe, Igli Hasani a anunțat că țara sa a fost aleasă în calitate de membru al Consiliului Executiv al UNESCO pentru perioada 2023-2027.

2065269
Albania a devenit membrul Consiliului Executiv al UNESCO

Printr-o postare pe rețelele de socializare, ministrul Hasani a mulțumit statelor membre, care au votat pentru Albania și a transmis următoarele:

"Vești minunate de la Paris: Albania a fost aleasă în calitate de membru al Consiliului Executiv al UNESCO pentru perioada 2023-2027. Mulțumim tuturor statelor membre pentru că ne-au încredințat această responsabilitate importantă și așteptăm cu nerăbdare să cooperăm îndeaproape cu toți membrii Consiliului în spiritul dialogului și al consensului.

Într-o lume divizată de numeroase crize, avem nevoie mai mult ca oricând să investim în pace. Rolul UNESCO este mai indispensabil ca niciodată.

Dorim să mulțumim ambasadorului Besiana Kadare (Reprezentantul Permanent Extraordinar și Plenipotențiar al Albaniei pe lângă ONU) și personalului Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania pentru activitatea lor excelentă".

Pe lângă Albania, în calitate de membri ai celui de-al doilea grup al Consiliului Executiv al UNESCO au fost alese Serbia, Republica Cehă și Slovacia.



Ştiri din aceeaşi categorie