Japonezii reacționează la premiul Oscar acordat peliculei "Oppenheimer"

Japonezii reacționează la premiul Oscar pentru cel mai bun film acordat peliculei "Oppenheimer", care descrie cursa pentru dezvoltarea bombei atomice ce le-a distrus orașele în urmă cu 78 de ani.

2114869
Japonezii reacționează la premiul Oscar acordat peliculei "Oppenheimer"

Filmul biografic despre viața fizicianului J. Robert Oppenheimer a obținut 7 premii Oscar la gala premiilor Academiei Statelor Unite (SUA) din weekend, după ce a avut încasări de 954 de milioane de dolari la nivel mondial.

Cu toate acestea, filmul nu a fost lansat în Japonia, singura țară care a fost expusă la bomba nucleară, atunci când SUA au atacat Hiroshima și Nagasaki spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul, care prezintă procesul de proiectare a unei bombe atomice de către un grup de oameni de știință, va fi lansat în mai multe țări în luna iulie, iar în Japonia va fi distribuit la sfârșitul acestei luni.

Se precizează că lansarea filmului, criticat pe motiv că "mușamalizează costul uman" al bombei atomice, a fost amânată în Japonia din cauza controverselor legate de conținutul și promovarea sa.

Pe de altă parte, japonezii reacționează la premierea filmului "Oppenheimer", care relatează procesul de dezvoltare a bombei atomice ce le-a distrus orașele în urmă cu 78 de ani.

În noaptea decernării premiilor Oscar din weekend, filmul "Oppenheimer", de Christopher Nolan, bazat pe viața fizicianului american J. Robert Oppenheimer, a obținut 7 premii, inclusiv cel pentru "Cel mai bun film".

Nominalizat la 13 categorii, regizorul filmului, Christopher Nolan a câștigat pentru prima dată statueta Oscar, obținând un mare succes cu premiul pentru "Cel mai bun regizor".

Actorul irlandez Cillian Murphy, care l-a interpretat pe Oppenheimer în film, a fost distins cu premiul pentru "Cel mai bun actor".

Robert Downey Jr. care a atras atenția cu rolul său din Oppenheimer și a devenit celebru cu personajul său din "Iron Man", a primit primul său Oscar pentru "Cel mai bun actor în rol secundar".



Ştiri din aceeaşi categorie