Christine Lagarde despre rata inflației

Christine Lagarde a subliniat că este esențial nu numai să se adopte măsuri decisive pentru a reduce inflația, ci și să se comunice eficient pentru a se asigura că așteptările privind inflația pe termen mediu rămân stabile pe tot parcursul procesului.

2033258
Christine Lagarde despre rata inflației

Președinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat că este extrem de important ca băncile centrale să comunice eficient între ele pentru a-și atinge țintele de inflație.

În cadrul unui seminar organizat de Centrul Economic și Financiar European la Londra, președinta BCE, Christine Lagarde, a subliniat că este esențial nu numai să se adopte măsuri decisive pentru a reduce inflația, ci și să se comunice eficient pentru a se asigura că așteptările privind inflația pe termen mediu rămân stabile pe tot parcursul procesului.

"Este important să recunoaștem acum că, la fel ca și alte bănci centrale, am subestimat atât dinamica, cât și persistența inflației", a declarat oficialul, adăugând că au fost aduse modificări la procesele de analiză și prognoză pentru a aborda aceste probleme.

Președinta Lagarde a subliniat că băncile centrale ar trebui să transmită mesajele lor către public într-un mod convingător, utilizând un limbaj  eficient, și a marcat: " A comunica în mod convingător faptul că inflația va reveni la ținta noastră de 2% pe termen mediu este mai vital ca niciodată pentru a contribui la împiedicarea formării unor dinamici inflaționiste (așteptări) care se auto îndeplinesc."



Ştiri din aceeaşi categorie