Președintele Erdoğan la Festivalul de Aviație, Spațiu și Tehnologie TEKNOFEST

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Türkiye țintește să depășeașcă în acest an cifra de 6 miliarde de dolari în exporturile din industria apărării.

2044251
Președintele Erdoğan la Festivalul de Aviație, Spațiu și Tehnologie TEKNOFEST

Președintele Erdoğan a ținut un discurs în cadrul Festivalului de Aviație, Spațiu și Tehnologie TEKNOFEST, care se desfășoară la Aeroportul Çiğli din Izmir.

"Astăzi, nu vedem aici doar produsele mișcării noastre tehnologice naționale, toate acestea fiind sursa noastră de mândrie", a declarat Erdoğan, adăugând că "suntem, de asemenea, martorii ascensiunii Türkiye, care crește, se consolidează, trece granițele, are încredere în sine și se afirmă".

Șeful statului a afirmat că au implementat cu meticulozitate 850 de proiecte diverse în domeniul industriei de apărare, toate fiind mai critice unele decât altele.

"TCG Anatolia este prima navă din lume cu flota de UCAV (vehicul de luptă fără pilot), pe care va arbora cu mândrie steagul nostru în mările noastre".

Președintele Erdoğan a menționat exporturile Türkiye au înregistrat o creștere exponențială, odată cu mișcările din industria de apărare, adăugând astfel:

"Obiectivul nostru pentru exporturile din domeniul apărării în acest an este de a depăși 6 miliarde de dolari. Așa cum anul trecut am majorat exporturile noastre în acest domeniu de la 248 de milioane de dolari la 4,5 miliarde de dolari, sperăm să depășim aceste cifre. Ca și în alte domenii, vom lucra zi și noapte până când ne vom atinge obiectivul de a avea o țară complet independentă în domeniul apărării."



Ştiri din aceeaşi categorie