Ministrul Comerțului: Cele mai mari exporturi din istoria Republicii

Omer Bolat a anunțat că au fost înregistrate cele mai mari exporturi din septembrie din istoria Republicii.

2046200
Ministrul Comerțului: Cele mai mari exporturi din istoria Republicii

Ministrul Comerțului, Ömer Bolat, a anunțat că în luna septembrie au fost atinse cele mai mari exporturi din istoria Republicii.

La reuniunea organizată de Adunarea exportatorilor turci (TIM) la Asociația exportatorilor din Uludag ministrul Bolat s-a referit la cifrele de comerț exterior pentru luna septembrie.

Ministrul a raportat că exporturile din septembrie au crescut cu 0,3% față de anul precedent, însumând 22 miliarde 670 milioane de dolari, și a notat: "Am înregistrat cele mai mari exporturi din septembrie din istoria Republicii. Felicitări. În iulie (20,3 miliarde de dolari), cifra exporturilor noastre a fost de asemenea cea mai mare cifră din istoria Republicii noastre. În august (21,6 miliarde de dolari) a fost din nou atinsă cea mai mare cifră din istoria Republicii."

Afirmând că timp de 3 luni exporturile au arătat o cursă de creștere continuă, oficialul a declarat că acesta este un succes important și a adăugat: "În ciuda conjuncturii din lume, în ciuda efectelor negative ale dezastrelor naturale din Türkiye, suntem foarte mulțumiți de acest lucru."


Etichete: #creștere , #export

Ştiri din aceeaşi categorie