Noul Acord de Liber Schimb Regatul Unit - Türkiye

Regatul Unit și Türkiye au convenit să înceapă negocierile privind un ALS modernizat.

2060064
Noul Acord de Liber Schimb Regatul Unit - Türkiye

Opinia publicului britanic va fi luată în considerare în ceea ce privește reînnoirea acordului de liber schimb (ALS) dintre Regatul Unit și Türkiye.

Departamentul britanic pentru afaceri și comerț a solicitat publicului, mediului de afaceri, societății civile și altor părți interesate relevante să își prezinte opiniile până la 5 ianuarie pentru a înțelege impactul economic, de mediu și social al negocierilor înainte de încheierea unui acord cu Türkiye.

Într-un mesaj publicat pe platforma de socializare X, Kenan Poleo, consulul general al Marii Britanii la Istanbul, a reamintit că țara sa și Türkiye au convenit să înceapă negocierile privind un ALS modernizat.

Precizând că guvernul britanic dorește să afle opiniile cetățenilor înainte de negocieri, Poleo a declarat: "Negocierile vor fi o mare oportunitate de a adânci relațiile noastre comerciale importante cu Türkiye, care au atins 23,5 miliarde de lire sterline anul trecut... Dorim să ne consolidăm relația noastră strategică cu Regatul Unit cu un ALS actualizat. Türkiye așteaptă cu nerăbdare să înceapă negocierile. Salutăm solicitarea guvernului britanic."



Ştiri din aceeaşi categorie