Aprofundarea cooperării comerciale Türkiye-Kuweit

Ministrul Comerțului, Ömer Bolat a anunțat că, în primele 10 luni ale anului, exporturile Türkiye către Kuweit au însumat 575 de milioane de dolari, iar volumul schimburilor comerciale reciproce a fost de 680 de milioane de dolari.

2061541
Aprofundarea cooperării comerciale Türkiye-Kuweit

În Kuweit au avut loc misiunea comercială Türkiye-Kuweit și întâlnirile de afaceri bilaterale, organizate de Adunarea exportatorilor turci (TIM) și de Asociația Exportatorilor de Vestimentație și Confecții din Istanbul (İHKİB) sub coordonarea Ministerului Comerțului.

Ministrul comerțului, Ömer Bolat, ministrul kuweitian al industriei și comerțului, Muhammed Osman al-Ayban, ambasadorul turc în Kuweit Tuba Nur Sönmez, președintele TIM Mustafa Gültepe și oameni de afaceri au participat la reuniune.

Luând cuvântul la deschiderea evenimentului, ministrul Bolat a declarat următoarele:

"În primele 10 luni ale acestui an, exporturile Türkiye au constituit 575 de milioane de dolari, iar comerțul reciproc a ajuns la 680 de milioane de dolari. Vom spori rapid această cifră prin întâlniri reciproce, târguri, misiuni de achiziții, misiuni comerciale generale și programe de misiuni comerciale sectoriale".

De asemenea, Bolat a reamintit că procesul privind contractul pentru exportul UCAV-ului național Bayraktar TB2 dintre statul kuweitian și Baykar a fost finalizat cu succes, declarând că oamenii de afaceri turci au realizat succese importante în domeniul contractării în Kuweit.



Ştiri din aceeaşi categorie