Ministrul industriei și tehnologiei s-a întâlnit cu Odile Renaud-Basso, președinta BERD

Ministrul industriei și tehnologiei, Mehmet Fatih Kacır s-a întâlnit cu Odile Renaud-Basso, președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

2068125
Ministrul industriei și tehnologiei s-a întâlnit cu Odile Renaud-Basso, președinta BERD

Potrivit unui comunicat al Ministerului Industriei și Tehnologiei, la întâlnirea, care a avut loc în capitala Ankara, Kacır și Odile Renaud-Basso au evaluat investițiile în decarbonizare. În cadrul reuniunii au fost discutate potențialele noi domenii de cooperare, inclusiv crearea unei platforme dedicate investițiilor și țărilor, bazată pe activitatea "Foi de parcurs pentru emisii reduse de carbon (LCP)" în vederea sprijinirii sectorului industrial în acest domeniu.

Ministrul Kacır a subliniat importanța cooperării cu BERD și a declarat următoarele:

"Decarbonizarea proceselor industriale este esențială pentru menținerea și creșterea competitivității sectoarelor industriale turcești la scară regională și globală, precum și pentru atragerea continuă a investițiilor străine directe în țară. Suntem foarte mulțumiți de cooperarea noastră cu BERD și așteptăm cu nerăbdare să stabilim mecanisme eficiente pentru a oferi finanțarea necesară accelerării investițiilor, care sprijină dezvoltarea industriei turcești cu emisii reduse de dioxid de carbon".

La rândul său, președinta Renaud-Basso a afirmat astfel: 

"Türkiye este una dintre cele mai mari țări în care ne desfășurăm activitatea și suntem dornici să continuăm să susținem companiile industriale pe drumul lor către neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Aceasta este o cerință fundamentală pentru această țară și este o prioritate cheie pentru BERD să sprijine Türkiye în această privință", adăugând că vor continua să coopereze cu toate companiile industriale turcești relevante și cu partenerii internaționali.



Ştiri din aceeaşi categorie