Creșterea economiei naționale în al treilea trimestru al anului curent

Economia turcă a crescut cu 5,9% în al treilea trimestru al anului 2023, comparativ cu același trimestru al anului precedent.

2070804
Creșterea economiei naționale în al treilea trimestru al anului curent

Economia turcă a crescut cu 5,9% în al treilea trimestru al anului.

Institutul de Statistică din Türkiye a anunțat datele privind produsul intern brut (PIB) pentru al treilea trimestru (iulie-septembrie) al acestui an.

Potrivit datelor Institutului,  economia turcă a crescut cu 5,9% în al treilea trimestru al anului 2023, comparativ cu același trimestru al anului precedent.

Estimările privind creșterea economiei naționale se situau la nivelul de 5,6 la sută.

Sectorul construcțiilor a crescut cu 8,1 la sută în al treilea trimestru al anului 2023 față de același trimestru al anului precedent, domeniul industriei a înregistrat o creștere de 5,7 la sută, activitățile financiare și de asigurări a crescut cu 5,1 la sută, sectorul serviciilor - cu 4,3 la sută, administrația publică, educația, sănătatea umană și activitățile de asistență socială a avut o cifră de 3,6 la sută, activitățile imobiliare a atins o creștere de 2,7 la sută, alte activități de servicii au crescut cu 2,2 la sută, activitățile de informare și comunicare au crescut cu 1,7 la sută, și o creștere 0,3 la sută a fost raportată în sectorul agricol.

Economia turcă a crescut cu 0,3 la sută față de trimestrul precedent.



Ştiri din aceeaşi categorie