Estimările Standard & Poor's pentru economia Türkiye

Standard & Poor's (S&P) a confirmat ratingul de credit al Türkiye la "B" și a revizuit perspectiva pentru ratingul țării de la "stabilă" la "pozitivă".

2071440
Estimările Standard & Poor's pentru economia Türkiye

Agenția internațională de rating de credit Standard & Poor's (S&P) a confirmat ratingul de credit al Türkiye la "B" și a revizuit perspectiva pentru ratingul țării de la "stabilă" la "pozitivă".

Ca urmare a recentelor ajustări politice din Türkiye S&P a revizuit perspectiva de rating a țării.

Într-o declarație publicată de agenție s-a subliniat faptul că decidenții politici fac progrese în direcția ”răcirii economiei supraîncălzite”, în timp ce Banca Centrală a Republicii Türkiye (CBRT) își reface încet stocul epuizat de rezerve valutare nete.

Ratingul suveran al Türkiye a fost confirmat la "B", iar perspectiva ratingului de credit a fost revizuită de la "stabilă" la "pozitivă", se arată în comunicat, adăugându-se că ratingul suveran pe termen lung ar putea fi îmbunătățit cu o treaptă dacă balanța de plăți se îmbunătățește în continuare, rezervele valutare cresc mai rapid și dolarizarea scade în următoarele 12 luni. S-a estimat că economia turcă va crește cu 3,7% în acest an și cu 2,4% în 2024.



Ştiri din aceeaşi categorie