Cea de-a 54-a ediție a Forumului Economic Mondial din Davos

A început cea de-a 54-a ediție a Forumului economic mondial (WEF), care se desfășoară la Davos, în Elveția.

2088999
Cea de-a 54-a ediție a Forumului Economic Mondial din Davos

A început cea de-a 54-a ediție a Forumului economic mondial (WEF), care se desfășoară la Davos, în Elveția.

Reuniunea din acest an al Forumului economic mondial, la care participă cei mai bogați, celebri și cei mai mari lideri de afaceri din lume, va avea ca temă principală "Restabilirea încrederii".

Peste 2800 de oameni de afaceri, politicieni, cadre universitare și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din 120 de țări vor participa la summitul, care anul acesta se desfășoară pentru a 54-a oară. În cadrul întâlnirii vor avea loc peste 300 de sesiuni în care se vor discuta probleme globale.

Liderii din mediul de afaceri se vor reuni pentru a participa la sesiuni concepute în vederea inițierii discuțiilor productive în jurul celor mai presante probleme ale zilei și pentru a crea, în cele din urmă, un impact.

Principalele subiecte ale summitului de la Davos vor include transformarea energetică, globalizarea, inteligența artificială productivă, consolidarea instituțiilor, creșterea populismului și progresele tehnologice, progresele rapide ale medicinei care transformă societatea, robotica, strategiile industriale de digitalizare, datoriile, noua realitate a ratelor ridicate ale dobânzilor, ocuparea forței de muncă, inegalitatea veniturilor, mobilitatea socială, economia modernă bazată pe ofertă, egalitatea de gen și sustenabilitatea.

În plus, aspecte precum transformarea energiei, inteligența artificială, alegerile care vor avea loc în diferite țări, posibile epidemii și atacuri cibernetice se numără printre subiectele importante ale summitului.

În cadrul reuniunilor, ce vor continua până la 19 ianuarie, se va aborda necesitatea  "reconstruirii încrederii" pentru a sublinia importanța unei acțiuni internaționale comune în abordarea provocărilor umanitare, climatice, sociale și economice.

În timp ce războiul dintre Rusia și Ucraina, conflictul dintre Israel și Hamas și conflictele armate din Marea Roșie au sporit riscurile geopolitice la nivel mondial în ultimii ani, efectele acestor riscuri asupra mediului de afaceri vor fi, de asemenea, discutate la Davos.



Ştiri din aceeaşi categorie