Ministrul Kacır: Am transformat Türkiye într-un centru global al producției

Ministrul industriei și tehnologiei, Mehmet Fatih Kacır a declarat că cei 22 de ani de stabilitate politică au contribuit la producția și exporturile de valoare adăugată ale Türkiye.

2108187
Ministrul Kacır: Am transformat Türkiye într-un centru global al producției

Luând cuvântul la inaugurarea unei fabrici în Eskișehir, ministrul Kacır a exprimat următoarele:

"Datorită climatului de stabilitate politică, ecosistemului de cercetare și inovare, zonelor industriale planificate, culturii antreprenoriale și resurselor umane calificate pe care le-am creat în 22 de ani sub conducerea președintelui nostru Recep Tayyip Erdoğan, am transformat Türkiye într-un centru global al producției cu valoare adăugată și de calitate".

În 22 de ani, în timp ce numărul zonelor industriale organizate a fost mărit de la 192 la 361, exporturile de oțel au crescut de 4 ori, ajungând la 15 miliarde de dolari.

"Am crescut exporturile de utilaje de 12 ori, la 25,2 miliarde de dolari, exporturile de produse chimice de 10 ori, la 30 miliarde de dolari, exporturile de automobile de 15 ori, la 35,7 miliarde de dolari și, în cele din urmă, exporturile totale ale Türkiye de la 36 miliarde de dolari la un nivel record de 255,8 miliarde de dolari", a transmis ministrul Kacır.



Ştiri din aceeaşi categorie