Janet Yellen s-a întâlnit ministrul turc al trezoreriei și finanțelor

Janet Yellen, s-a întâlnit cu ministrul trezoreriei și finanțelor, Mehmet Șimșek, și cu președintele Băncii Centrale a Republicii Türkiye, Fatih Karahan, în marja reuniunii G20.

2109019
Janet Yellen s-a întâlnit ministrul turc al trezoreriei și finanțelor

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite (SUA), Janet Yellen, s-a întâlnit cu ministrul trezoreriei și finanțelor, Mehmet Șimșek, și cu președintele Băncii Centrale a Republicii Türkiye, Fatih Karahan, în marja reuniunilor G20.

Potrivit declarației Departamentului Trezoreriei SUA, Janet Yellen s-a întâlnit cu Șimșek și Karahan în cadrul reuniunii miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din țările G20, organizată la Sao Paulo, Brazilia.

În timpul întâlnirii s-a subliniat importanța relațiilor bilaterale și a fost abordat modul în care Türkiye și SUA pot colabora pentru a rezolva probleme regionale importante, inclusiv lupta împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului și impunerea de sancțiuni în acest context.

Yellen a precizat într-o declarație făcută pe contul său X că în cadrul întâlnirii cu ministrul Mehmet Șimșek ei au discutat despre  ”modul în care Türkiye și SUA pot coopera în vederea soluționării problemelor regionale importante” și importanța relațiilor bilaterale.

 



Ştiri din aceeaşi categorie