Președintele Erdoğan: Am pus capăt relațiilor comerciale strânse cu Israelul

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că au pus capăt relațiilor comerciale strânse cu Israelul.

2131695
Președintele Erdoğan: Am pus capăt relațiilor comerciale strânse cu Israelul

Președintele Erdoğan a vorbit în cadrul conferinței de presă comune cu președintele german, Frank-Walter Steinmeier în capitala Ankara.

Erdoğan a declarat că au relații bune cu Germania în toate domeniile, de la securitate la economie, de la cultură la știință.

Subliniind că acum doresc să elimine complet de pe agendă restricțiile cu care se confruntă în industria de apărare, Erdoğan şi-a exprimat "speranța că Türkiye și Germania vor vorbi despre proiecte de producție comună și nu despre obstacole, mai ales în domeniul apărării".

Liderul turc a indicat că au fost discutate, de asemenea, chestiuni referitoare la comunitatea germano-turcă, adăugând că au evaluat noua lege germană, care permite dubla cetățenie, ca fiind un pas valoros.

Totodată, președintele Erdoğan a declarat că preocupările legate de apariția tot mai multor organizații xenofobe, islamofobe, de extremă dreapta și rasiste în Germania și în Europa sunt în creștere.

Erdoğan a subliniat că se așteaptă la mai mult sprijin și solidaritate din partea autorităților germane în combaterea terorismului, în special a Organizației teroriste Fetullah (FETO) și a PKK.

În plus, președintele turc a transmis că au fost analizate masacrele Israelului din Fâșia Gaza în timpul discuțiilor.

"Türkiye a adoptat o poziție decisivă, conștiincioasă și curajoasă în această chestiune încă din prima zi. Cu voia lui Allah, vom continua eforturile noastre pentru a asigura o încetare a focului și pentru a oferi ajutor umanitar fără întrerupere și suficient poporului palestinian", a menționat Erdoğan, adăugând că "nu se mai mențin relații comerciale strânse cu Israelul".



Ştiri din aceeaşi categorie