Un nou record de temperatură în apele Oceanului Atlantic

S-a anunțat că o baliză amplasată în Golful Manatee, în sudul statului Florida din SUA, a înregistrat la 24 iulie o temperatură a apei oceanului de 38,38 grade Celsius, ceea ce ar putea constitui un record mmondial.

2016361
Un nou record de temperatură în apele Oceanului Atlantic

S-a anunțat că o baliză amplasată în Golful Manatee, în sudul statului Florida din Statele Unite ale Americii (SUA), a înregistrat la 24 iulie o temperatură a apei oceanului de 38,38 grade Celsius (101,1 Fahrenheit), ceea ce ar putea constitui un record mondial.

Experții de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA (NOAA) au anunțat că creșterea temperaturii aerului, înregistrată la nivel mondial, a dus și la creșterea temperaturii apei din oceane.

Afirmând că pe coasta Floridei s-au înregistrat temperaturi "fără precedent", odată cu creșterea temperaturilor oceanului peste normele sezoniere, experții au precizat că este posibil să se fi stabilit un nou record global cu 38,38 grade, înregistrat ultima dată pe 24 iulie.

NOAA a prezis că valul de căldură din apele oceanice din regiunea Atlanticului de Nord se va accentua pe parcursul lunii septembrie, raportând că este posibil ca această creștere a temperaturilor apei să continue până la sfârșitul anului.



Ştiri din aceeaşi categorie