Hamas a adresat un apel Ligii Arabe

Ismail Haniyeh a făcut apel la "susținerea drepturilor poporului palestinian" în mesajul său adresat Ligii Arabe și liderilor țărilor arabe.

2049456
Hamas a adresat un apel Ligii Arabe

Șeful Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a făcut apel la "susținerea drepturilor poporului palestinian" în mesajul său adresat Ligii Arabe și liderilor țărilor arabe.

Potrivit unui comunicat al mișcării Hamas, Haniyeh a trimis un mesaj secretarului general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, și liderilor țărilor arabe.

În mesajul său, șeful Biroului Politic al Hamas a notat: "Solicităm țărilor arabe să ia decizii care să protejeze drepturile poporului nostru de a rezista ocupației, dreptul la libertate și independență și să aloce bugete pentru a sprijini poporul nostru din Fâșia Gaza."

Subliniind că ei "se confruntă cu încălcări grave și atacuri din partea liderilor ocupației sioniste încă din 1948", oficialul a reamintit despre acțiunile Israelului, cum ar fi strămutările, atacurile asupra locurilor sfinte și omorurile.

Haniyeh a susținut că Hamas a cerut în repetate rânduri descurajarea ocupației israeliene și a adăugat: "Hamas a cerut tuturor părților să exercite urgent presiuni asupra Israelului pentru a pune capăt acestor încălcări, care violează toate normele dreptului internațional".

Șeful, de asemenea, a cerut țărilor arabe și musulmane să fie alături de Palestina împotriva atacurilor israeliene și a făcut apel la acțiuni urgente de susținere și solidaritate cu poporul palestinian.

Oficialul a mai marcat: "După eșecul armatei (israeliene) în confruntările militare și cedarea acesteia în fața atacurilor rezistenței, inamicul continuă să comită cele mai oribile masacre. El vizează casele unor oameni nevinovați și lăcașurile de cult, ucigând copii, femei și bătrâni."



Ştiri din aceeaşi categorie