Evoluțiile din Palestina: Negocierile pentru armistițiu

De 183 de zile, Israelul provoacă moarte în Fâșia Gaza. Numărul palestinienilor uciși începând din 7 octombrie a atins cifra de 33200.

2126031
Evoluțiile din Palestina: Negocierile pentru armistițiu

De 183 de zile, Israelul provoacă moarte în Gaza.

Numărul palestinienilor uciși începând din 7 octombrie a atins cifra de 33200.

Regiunea Khan Younis, de unde armata israeliană s-a retras după ce a distrus-o, s-a transformat într-un morman de moloz și cenușă.

"În vederea pregătirilor pentru atacul asupra orașului Rafah" , forțele israeliene au anunțat că se retrag din Khan Younis, după ce au făcut regiunea praf cu atacurile terestre ce au continuat aproximativ patru luni.

Palestinienii, care s-au întors în casele în care locuiau înainte de atacurile israeliene, au fost șocați de cele văzute.

Negocierile privind încetarea focului și schimbul de prizonieri în Gaza continuă.

Presa egipteană a raportat progrese în negocierile pentru armistițiu în Gaza.

Canalul de știri Al-Cairo News, citând surse diplomatice egiptene, a relatat că toate părțile au căzut de acord asupra principalelor puncte.

A fost precizat că părțile au părăsit capitala egipteană Cairo și se vor întoarce la Cairo în câteva zile pentru acordul final.

Grupurile palestiniene continuă rezistența împotriva armatei israeliene.

Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas, au difuzat din nou imagini cu tancurile armatei israeliene în Gaza.

De asemenea, Israelul își continuă ofensiva împotriva țintelor Hezbollah din Liban.

S-a anunțat că 3 membri Hezbollah, inclusiv un comandant al forțelor de elită Hezbollah, au fost uciși în atacul armatei israeliene asupra regiunilor sudice ale Libanului.



Ştiri din aceeaşi categorie