Netanyahu a declarat că data lansării ofensivei terestre asupra Rafah a fost stabilită

Netanyahu a notat: "Acest lucru se va întâmpla, data este deja stabilită", referitor la ofensiva terestră asupra Rafah, unde s-au refugiat 1,5 milioane de persoane care au fugit de atacurile Israelului.

2126105
Netanyahu a declarat că data lansării ofensivei terestre asupra Rafah a fost stabilită

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că a fost stabilită data atacului terestru la Rafah, situat în sudul țării, unde 1,5 milioane de palestinieni s-au refugiat de atacurile israeliene.

Premierul israelian Binyamin Netanyahu a publicat pe contul său de socializare X un mesaj referitor la atacurile Israelului în Gaza, care au dus la un dezastru umanitar.

Afirmând că aceste au ca scop eliberarea ostaticilor din Gaza și "victoria asupra Hamas", oficialul a susținut că atacul asupra Rafah e necesar pentru acest lucru.

El a notat: "Acest lucru se va întâmpla, data este deja stabilită", referitor la ofensiva terestră asupra Rafah, unde s-au refugiat 1,5 milioane de persoane care au fugit de atacurile Israelului.

Ieri, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că armata s-a retras din Khan Younis, situat în sudul Fâșiei Gaza, lăsând după sine o zonă devastată, pentru a pregăti un atac asupra Rafah, în sud.

Orașul Rafah, situat in sudul Fâșiei Gaza, la granița cu Egiptul, era casa a aproximativ 280 000 de palestinieni înainte de atacurile israeliene. Atacurile israeliene ce au început la 7 octombrie au provocat strămutarea a 1,9 milioane de persoane în Fâșia Gaza, care are o populație de 2,3 milioane de locuitori.

Majoritatea palestinienilor strămutați s-au refugiat în Rafah, despre care Israelul afirmase anterior că este "un loc sigur". Populația din Rafah a crescut de peste patru ori, ajungând la 1,5 milioane de locuitori, odată cu afluxul de oameni din regiunile nordice.

Din cauza lipsei de locuințe adecvate, majoritatea palestinienilor care s-au refugiat în Rafah se luptă să supraviețuiască în tabere formate din corturi improvizate.

Forțele israeliene țintesc frecvent orașul Rafah cu lovituri aeriene. Este îngrijorător faptul că, în cazul ăn care Israelul va lansa un atac terestru asupra orașului Rafah, civilii nu vor mai avea unde să se adăpostească în Fâșia Gaza.

La 9 februarie, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a solicitat armatei și serviciilor de securitate israeliene să "pregătească un plan de atac asupra orașului Rafah".



Ştiri din aceeaşi categorie