Concentrații periculoase de "substanțe chimice permanente" în apele de suprafață și subterane

Un nou studiu a descoperit concentrații periculoase de "substanțe chimice permanente" în apele de suprafață și subterane din întreaga lume.

2126620
Concentrații periculoase de "substanțe chimice permanente" în apele de suprafață și subterane

Potrivit CBC News, în articolul publicat în revista Nature Geoscience, conform datelor obținute din 45 de mii de probe de apă din întreaga lume, s-a constatat că substanțele perfluoroalchilice și polifluoroalchilice (PFAS), cunoscute și ca "substanțe chimice veșnice", au depășit nivelurile recomandate într-o "parte semnificativă" a probelor de apă.

S-a constatat că aceste substanțe sunt foarte răspândite în apele de suprafață și în apele subterane folosite de oameni pentru băut.

În cadrul studiului, care a cartografiat regiunile din lume cu poluarea intensă a apei, Australia, Statele Unite și Europa au fost identificate ca puncte fierbinți.

Denis O'Carroll, unul dintre autorii studiului a transmis că "cele mai multe dintre sursele noastre de apă sunt peste limitele legale ale PFAS".

Studiul a constatat că 69% dintre probele de apă subterană din întreaga lume au depășit standardele minime din Canada, iar 6% au depășit standardele UE.



Ştiri din aceeaşi categorie