Autoritățile americane și israeliene au convenit asupra eventualei ofensive în Rafah

Oficialii americani și israelieni din cadrul serviciilor de securitate națională au discutat atât despre recentele atacuri ale Iranului asupra Israelului, cât și despre planurile Israelului privind eventuala ofensivă în Rafah.

2129706
Autoritățile americane și israeliene au convenit asupra eventualei ofensive în Rafah

În timp ce Statele Unite (SUA) și oficialii israelieni au convenit asupra "distrugerii Hamas la Rafah", s-a raportat că partea israeliană va ține cont de "preocupările formulate de Statele Unite" în planurile sale de atac în regiune.

Potrivit unei declarații scrise a Casei Albe, oficialii americani și israelieni din cadrul serviciilor de securitate națională au discutat atât despre recentele atacuri ale Iranului asupra Israelului, cât și despre planurile Israelului privind eventuala ofensivă în Rafah în cadrul unei reuniuni online.

"Cele două părți au convenit asupra obiectivului de a asigura înfrângerea Hamas la Rafah", se notează în declarație.

S-a afirmat că partea americană și-a exprimat îngrijorările cu privire la planurile Israelului privind eventuala ofensivă în Rafah și că oficialii israelieni vor lua în considerare aceste îngrijorări.

S-a precizat că părțile vor avea o altă întâlnire în viitorul apropiat pentru a purta discuții mai cuprinzătoare.

Departamentul american al Apărării (Pentagon) a anunțat că oficialii americani și israelieni au continuat să abordeze situația de la Rafah din Fâșia Gaza și posibila operațiune militară a Israelului.

S-a precizat că premierul israelian Benjamin Netanyahu a stabilit o dată pentru a intra în orașul Rafah situat în sudul Fâșiei Gaza.



Ştiri din aceeaşi categorie