Türkiye va sprijini candidatura premierului olandez Rutte la funcția de secretar general al NATO

În urma întâlnirii prim-ministrului olandez în exercițiu cu președintele Recep Tayyip Erdoğan la Istanbul  Türkiye i-a informat pe membrii NATO că îl va susține pe Rutte.

2133433
Türkiye va sprijini candidatura premierului olandez Rutte la funcția de secretar general al NATO

Türkiye i-a informat pe membrii Alianței NATO că va susține candidatura premierului olandez Mark Rutte la funcția de secretar general al NATO.

Mark Rutte a venit în Türkiye săptămâna trecută pentru a cere sprijinul autorităților turce pentru candidatura sa la funcția de secretar general al Alianței.  În urma întâlnirii prim-ministrului olandez în exercițiu cu președintele Recep Tayyip Erdoğan la Istanbul  Türkiye i-a informat pe membrii NATO că îl va susține pe Rutte.

La 26 aprilie președintele Erdogan a avut o întâlnire tete-a-tete cu prim-ministrul olandez Rutte la conacul Vahdettin din Istanbul.

În cadrul conferinței de presă comune ce a urmat după reuniune Mark Rutte a declarat că aripa sudică a NATO are nevoie de Türkiye și de rolul său de lider.

Prim-ministrul olandez a mai marcat: "Türkiye joacă un rol decisiv. Ea depune eforturi pentru a rezolva situația din Gaza. Și, de asemenea, există eforturi pentru a pune capăt războiului teribil din Ucraina. Din acest punct de vedere jucați un rol important."



Ştiri din aceeaşi categorie