Un institut din Elveția a fost închis din cauza postării în sprijinul Palestinei

Un institut din Elveția a fost închis din cauza unei postări în sprijinul Palestinei pe rețelele de socializare.

2133438
Un institut din Elveția a fost închis din cauza postării în sprijinul Palestinei

Universitatea din Berna, Elveția, a decis să închidă Institutul pentru Studiul Orientului Mijlociu și al Societăților Musulmane (ISNO) în urma unei anchete privind postările unui cadru didactic pe rețelele de socializare în sprijinul Palestinei.

Într-o declarație scrisă făcută de Consiliul de administrație al Universității din Berna, s-a anunțat că, pe baza concluziilor raportului întocmit în cadrul anchetei administrative, s-a decis închiderea institutului în forma sa actuală, iar activitatea pe această temă va fi "reorganizată".

S-a precizat că Facultatea de Științe Umaniste va prezenta un raport privind reevaluarea domeniului academic din punct de vedere al conținutului și metodologiei până la sfârșitul lunii iunie.

Profesorul Christian Leumann, rectorul Universității din Berna, care a fost citat în declarație, a precizat că au condamnat toate formele de violență și discriminare, iar "acest lucru este deosebit de relevant pentru dezbaterile actuale privind discriminarea religioasă, în special antisemitismul".

La 7 octombrie 2023, un cadru universitar de la ISNO a fost suspendat din funcție după ce a făcut comentarii pozitive cu privire la riposta mișcării Hamas împotriva Israelului, prin urmare fiind lansată o anchetă împotriva institutului.

Se afirmă că presupusele postări pe rețelele de socializare ale academicianului, care a fost suspendat din funcție, au fost șterse ulterior.



Ştiri din aceeaşi categorie