Prizonierii palestinieni eliberați din închisorile israeliene suferă de probleme de sănătate

Problemele de sănătate cu care s-au confruntat au fost cauzate de "condițiile stricte de detenție și de politicile sistematice intensificate de Administrația israeliană a închisorilor după 7 octombrie 2023.

2133470
Prizonierii palestinieni eliberați din închisorile israeliene suferă de probleme de sănătate

Societatea Prizonierilor Palestinieni a declarat că majoritatea prizonierilor palestinieni eliberați în ultima vreme din închisorile israeliene au probleme de sănătate.

Într-o declarație scrisă a Societății prizonierilor palestinieni au fost oferite informații privind situația prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene.

A fost comunicat că Israelul a eliberat recent un număr mic de palestinieni, inclusiv "deținuți administrativi" și cei care și-au ispășit pedepsele, subliniindu-se că majoritatea palestinienilor eliberați din închisorile israeliene au avut probleme de sănătate, iar unii dintre ei au fost internați în spitale pentru tratament.

S-a afirmat că problemele de sănătate cu care s-au confruntat au fost cauzate de "condițiile stricte de detenție și de politicile sistematice intensificate de Administrația israeliană a închisorilor după 7 octombrie 2023, când au început atacurile asupra Fâșiei Gaza".

S-a precizat că unele dintre politicile sistematice puse în aplicare de Administrația israeliană a închisorilor sunt "torturi, înfometare și tratament inuman care duc la moarte după eliberare".

A fost marcat că unii dintre palestinienii recent eliberați se plângeau de dureri în corp, aveau probleme de sănătate care necesită tratament permanent, iar unii dintre ei aveau oase rupte ca urmare a bătăilor la care au fost supuși în timpul detenției.

S-a subliniat faptul că unele dintre aceste persoane continuă să sufere de efectele negative ale procesului de detenție, în ciuda intervalului de timp care a trecut, și că acestea prezintă pierderi de greutate, slăbiciune și schimbări semnificative la nivel fizic.

Societatea Prizonierilor Palestinieni a avertizat că continuarea practicilor dure din închisorile israeliene în urma atacurilor din Gaza va înrăutăți condițiile de sănătate și poate duce la îmbolnăvirea chiar și a persoanelor sănătoase.

 

 

 

 



Ştiri din aceeaşi categorie