Armata israeliană a început evacuările în regiunea Rafah

S-a anunțat că armata israeliană a început evacuarea unor cartiere din orașul Rafah, unde s-au refugiat peste 1 milion de palestinieni strămutați în sudul Fâșiei Gaza.

2135958
Armata israeliană a început evacuările în regiunea Rafah

În știrile televiziunii de stat israeliene KAN, s-a afirmat că armata a început să evacueze mai multe cartiere din apropierea frontierei israeliene din estul orașului Rafah.

Cotidianul Times of Israel a relatat că forțele israeliene au cerut palestinienilor care locuiesc în cartierele de la est de granița cu Rafah să "meargă în zonele umanitare" din al-Mawasi și Khan Younis.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant a declarat, de asemenea, că vor "ocupa orașul Rafah foarte curând".

Potrivit articoluli publicat în ziarul Yediot Ahronot, Gallant a făcut această declarație în timpul unei inspecții a trupelor din coridorul Netzarim, controlat de armata israeliană.

"Am observat indicii îngrijorătoare cu privire la faptul că Hamas nu are nicio intenție de a ajunge la un acord privind schimbul de prizonieri, ceea ce semnifică lansarea operațiunii militare de amploare în Rafah și în alte părți din Fâșia Gaza foarte curând", a declarat Gallant.

Ofensiva israeliană din 7 octombrie a provocat strămutarea a 1,9 milioane de persoane în Fâșia Gaza, care are o populație de aproximativ 2,3 milioane de locuitori. Cei mai mulți dintre acești palestinieni s-au refugiat în regiunea Rafah, pe care Israelul o revendicase anterior ca fiind o "zonă sigură".

Rafah, situat în partea cea mai sudică a Fâșiei Gaza, la granița cu Egiptul, are deja o populație care a crescut de peste cinci ori, de la 280000 de locuitori înainte de atacurile israeliene la aproape 1,5 milioane.

Majoritatea palestinienilor, care au fugit de atacurile israeliene și s-au refugiat în Rafah, unde nu există suficiente locuri de cazare și unde infrastructura este inadecvată, se luptă să supraviețuiască în tabere amenajate din corturi improvizate.

În timp ce există pericolul ca civilii să nu aibă niciun adăpost în Fâșia Gaza, dacă armata israeliană ar lansa un atac terestru asupra Rafah, autoritățile israeliene continuă să amenințe cu ocuparea regiunii Rafah în ciuda avertismentelor comunității internaționale.

Începând cu 7 octombrie, 34683 de palestinieni, dintre care 14944 de copii și 9849 de femei, au fost uciși și 7818 persoane au fost rănite în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

Totodată, se transmite că există încă mii de morți sub dărâmături,iar infrastructura civilă este distrusă, fiind vizate spitalele și instituțiile de învățământ în care se adăpostesc oamenii.



Ştiri din aceeaşi categorie