Intoxicație alimentară la 560 de persoane în Vietnam

În Vietnam, 560 de persoane care au consumat tartinele "banh mi" au fost spitalizate din cauza unei intoxicații alimentare.

2136322
Intoxicație alimentară la 560 de persoane în Vietnam

Autoritățile din orașul Long Khanh din provincia Dong Nai au făcut o declarație pe 30 aprilie cu privire la persoanele a căror stare de sănătate s-a deteriorat în urma consumării sandviciurilor "banh mi", produse de o brutărie, care sunt una dintre cele mai populare arome de stradă din țară. 

În declarație, s-a raportat că 12 dintre cele 560 de persoane care au fost intoxicate și spitalizate se află în stare gravă, până în prezent  200 dintre acestea fiind externate.

Direcția Regională de Sănătate Publică a precizat că în probele de sânge ale pacienților aflați în stare gravă a fost depistată bacteria "E.coli", care poate fi găsită în carnea proaspătă, brânzeturi și fructe. 

Oficialii au precizat că brutăria în cauză produce în medie 1100 de tartine pe zi, iar numărul persoanelor care se prezintă la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară crește de la o zi la alta. 

În timp ce la primele examinări efectuate în brutărie, care a fost închisă temporar, au fost depistate încălcări ale siguranței alimentare, poliția a început o anchetă privind incidentul. 

Se presupune că sandviciurile "banh mi", o mâncare stradală tradițională vietnameză preparată cu murături și pastă de carne rece așezate pe baghetă, s-au alterat din cauza valului de căldură din oraș.



Ştiri din aceeaşi categorie