Israelul a lansat operațiunea terestră în regiunea Rafah din Fâșia Gaza

Operațiunea terestră în regiunea Rafah din Fâșia Gaza a fost lansată de armata israeliană, de la începutul atacurilor 20 de palestinieni și-au pierdut viața.

2136290
Israelul a lansat operațiunea terestră în regiunea Rafah din Fâșia Gaza

Într-un comunicat difuzat de armată, s-a anunțat că a fost ocupată partea regiunii Rafah la frontiera cu Egiptul. 

În declarație se precizează că a fost preluat controlul total pe partea palestiniană a punctului de trecere a frontierei, care se află la aproximativ 3,5 kilometri de Egipt, iar 20 de palestinieni au fost uciși în atac.

Cabinetul de război israelian a decis să continue atacurile asupra regiunii Rafah, unde s-au refugiat palestinienii strămutați în Fâșia Gaza, în ciuda anunțului făcut ieri seară de Hamas, care a acceptat "propunerile de armistițiu" prezentate de Qatar și Egipt.

Avioanele și artileria israeliene au bombardat intensiv partea de est a orașului Rafah în timpul nopții.
S-a raportat că au fost observate vehicule militare în zonele de frontieră ale orașului Rafah cu Egiptul.

Armata israeliană a lansat un atac terestru asupra regiunii în această dimineață.

Într-o declarație făcută ieri dimineață, armata ceruse evacuarea unor cartiere din estul orașului Rafah, unde s-au refugiat palestinienii strămutați. În urma acestei declarații, mulți palestinieni au început să părăsească orașul Rafah.

Începând cu 7 octombrie, 34 de mii 735 de palestinieni, dintre care 14 mii 944 de copii și 9 mii 849 de femei, au fost uciși și 78 de mii 108 au fost răniți în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

Totodată, se transmite că există încă mii de morți sub dărâmături,iar infrastructura civilă este distrusă, fiind vizate spitalele și instituțiile de învățământ în care se adăpostesc oamenii.



Ştiri din aceeaşi categorie