UNICEF: Avem nevoie de o încetare a focului acum pentru copiii din Rafah

Purtătorul de cuvânt al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), James Elder a transmis că este nevoie de o încetare a focului acum pentru copiii din Rafah.

2136659
UNICEF: Avem nevoie de o încetare a focului acum pentru copiii din Rafah

Purtătorul de cuvânt al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), James Elder și Ravina Shamdasani, purtătoarea de cuvânt al Biroului pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite (ONU), au făcut evaluări cu privire la atacul terestru al armatei israeliene asupra orașului Rafah în timpul conferinței de presă săptămânale a Biroului ONU de la Geneva.

Elder a menționat că Rafah este "un oraș al copiilor" și că mai mult de jumătate dintre copiii din Fâșia Gaza trăiesc aici.

Oficialul a subliniat că nivelul de trai în Rafah este foarte scăzut, adăugând astfel:

"În Rafah, există o toaletă pentru fiecare 850 de persoane. Dacă punctul de trecere a frontierei Rafah rămâne închis pentru o perioadă lungă de timp, este greu de prezis cum poate fi prevenită foametea din Gaza".

Elder a reamintit că uciderea copiilor din Gaza a continuat în weekend, iar Israelul a cerut evacuarea civililor din Rafah, declarând că "acest lucru demonstrează încă o dată modul în care părțile implicate în conflict continuă să ignore complet viețile și protecția copiilor și a civililor".

Subliniind necesitatea unui flux masiv de ajutoare în Gaza, purtătorul de cuvânt al UNICEF a precizat că "orașul Rafah nu trebuie să fie ocupat și copiii nu trebuie să mai fie uciși; este nevoie de o încetare a focului acum pentru copiii din Rafah".

Shamdasani a declarat că există "indicii puternice" că strămutarea forțată a oamenilor din Rafah se face cu încălcarea dreptului internațional.

Shamdasan a subliniat că Rafah este "ultimul refugiu" pentru peste 1 milion de palestinieni, care au fost nevoiți să se mute din cauza atacurilor brutale ale Israelului în alte părți din Fâșia Gaza și a remarcat că oamenii de acolo sunt din nou strămutați cu forța.



Ştiri din aceeaşi categorie