Amprenta Palestinei în semifinala Eurovision 2024

Eric Saade, un cântăreț suedez de origine palestiniană, care a urcat aseară pe scenă la deschiderea primei semifinale în cadrul concursului Eurovision 2024, și-a cântat melodia cu o eșarfă tradițională palestiniană la încheietura mâinii.

2136853
Amprenta Palestinei în semifinala Eurovision 2024

Eric Saade, un cântăreț suedez de origine palestiniană, care a urcat aseară pe scenă la deschiderea primei semifinale în cadrul concursului Eurovision 2024, ce se va desfășura în Suedia pe 11 mai, și-a cântat melodia cu o eșarfă tradițională palestiniană (keffiyeh) la încheietura mâinii.

Prima semifinală din cadrul concursului Eurovision 2024 a avut loc pe Arena din Malmö, Suedia.

Saade, interpretul suedez originar din Palestina, care a obținut locul trei cu piesa "Popular" în concursul din anul 2011, și-a interpretat cântecul cu o eșarfă palestiniană la încheietura mâinii, în cadrul ceremoniei de deschidere organizate înaintea semifinalei.

În 2003, Sertab Erener, care a adus Türkiye primul loc la Eurovision, peste mulți ani a urcat din nou pe scenă în cadrul concursului, interpretându-și piesa la ceremonia de deschidere.

Concursul, care a avut loc ultima dată la Stockholm, capitala Suediei, în 2016, va fi găzduit de această țară pentru a 7-a oară. 

Într-o declarație anterioară, Grupul suedez de sprijin pentru Palestina a anunțat că participarea Israelului la concursul Eurovision va fi protestată.



Ştiri din aceeaşi categorie