Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume

Proprietarul Twitter, Tesla și SpaceX, a ajuns în fruntea listei a "500 cei mai bogați oameni din lume" cu o avere netă estimată la 192 de miliarde de dolari.

1994053
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume

Omul de afaceri american Elon Musk și-a redobândit titlul de "cea mai bogată persoană din lume".

Potrivit United Press International (UPI), Musk, care în aprilie a cedat acest titlu lui Bernard Arnault, președintele grupului de bunuri de lux LVMH, care include și brandul Louis Vuitton, a ajuns din nou pe primul loc în topul "celor mai bogați oameni din lume", odată cu scăderea prețului acțiunilor LVMH.

Potrivit știrii bazate pe lista a "500 cei mai bogați oameni din lume", realizată de Bloomberg Billionaires Index, Musk, proprietarul Twitter, Tesla și SpaceX, a ajuns în fruntea listei cu o avere netă estimată la 192 de miliarde de dolari.

Omul de afaceri francez Arnault, care l-a depășit pe Musk în clasamentul din aprilie cu o avere de 211 miliarde de dolari, a devenit cel mai bogat din lume; însă averea sa a scăzut la 187 de miliarde de dolari odată cu deprecierea acțiunilor companiei LVMH.

În timp ce acțiunile LVMH au pierdut 10% din valoare în ultima lună, se afirmă că averea lui Arnault a scăzut cu 11 miliarde de dolari într-o singură zi.

În topul celor mai "bogați oameni din lume", Jeff Bezos, proprietarul Amazon, s-a clasat pe locul 3, cu o avere de 144 de miliarde de dolari, iar Bill Gates, proprietarul Microsoft, a ocupat locul 4 pe listă, cu 125 de miliarde de dolari.



Ştiri din aceeaşi categorie