Bild înlocuiește jurnaliștii cu inteligența artificială

rupul de presă Axel Springer din Germania va începe să folosească inteligența artificială care urmează să înlocuiască 200 de angajați.

2002916
Bild înlocuiește jurnaliștii cu inteligența artificială

Ziarul Bild, care face parte din grupul de presă Axel Springer din Germania, va începe să folosească inteligența artificială care urmează să înlocuiască 200 de angajați.

Potrivit presei germane, angajații ziarului Bild au fost informați la începutul săptămânii că, din cauza oportunităților oferite de inteligența artificială, mai mulți salariați din cadrul departamentului editorial al ziarului vor fi concediați.

În consecință, numărul de ediții regionale ale Bild va scădea de la 18 la 12. Edițiile locale mai mici vor fi închise complet, fiind redus și personalul de conducere.

S-a precizat că Mathias Döpfner, managerul de top al Axel Springer, a declarat într-un e-mail trimis angajaților în urmă cu 4 luni că, începând cu 1 ianuarie 2024, strategia grupului Axel Springer va fi " numai digital" sau "mai întâi digital, apoi tipărit".

De asemenea, Döpfner a afirmat că unii colegi  vor fi înlocuiți de inteligența artificială și de procesele din lumea digitală.



Ştiri din aceeaşi categorie