47 de universități din Türkiye s-au clasat printre ”Tinerele Universități 2023”

Türkiye este reprezentată de cel mai mare număr de universități în clasamentul mondial al tinerelor universități 2023.

2007505
47 de universități din Türkiye s-au clasat printre ”Tinerele Universități 2023”
sabanci univertisesi.jpg
universite ogrenci.jpg

Türkiye este reprezentată de cel mai mare număr de universități în clasamentul mondial al tinerelor universități 2023. 47 de universități din Türkiye au fost înscrise pe această listă.

Potrivit declarației făcute de Consiliul pentru Învățământ Superior (YÖK), Türkiye a devenit țara cu cel mai mare număr de universități în clasamentul "Tinerelor universități 2023" care a fost întocmit de organizația de evaluare a învățământului superior "Times Higher Education" (THE), cu sediul în Marea Britanie, și include "cele mai bune universități tinere" cu o istorie de 50 de ani sau mai puțin.

S-a precizat că universitățile înscrise pe listă au fost evaluate din punct de vedere al misiunilor de predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale.

La realizarea clasamentului "Tinerelor Universități 2023” al THE au fost analizate 605 universități care au îndeplinit criteriile necesare din 78 de țări.

47 de universități din Türkiye au intrat în clasament. Universitatea Koç s-a clasat pe locul 55, iar Universitatea Sabancı pe locul 89, intrând astfel în top 100. 20 de universități turcești s-au clasat printre primele 500.



Ştiri din aceeaşi categorie