Duru Özer medaliată cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Campioana Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete din 2022, eleva Duru Özer, și-a reînnoit succesul în acest an, în ciuda cutremurului din Kahramanmaraș.

2019333
Duru Özer medaliată cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Duru Özer a câștigat medalia de aur la cea de-a treia ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete, desfășurată la Lund, Suedia, cu participarea a 189 de eleve din 52 de țări.

Özer, elevă în clasa a 11-a la Liceul de Științe al Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) din Kahramanmaraș, care a câștigat medalia de aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete, desfășurată anul trecut în Antalya, cu participarea a 164 de eleve din 45 de țări, a fost surprinsă de cutremurul din 6 februarie de la Kahramanmaraș, împreună cu familia sa.

După ce a pierdut numeroși prieteni în cutremur, fiind nevoită să se mute la Izmir din cauza locuinței grav avariate, Duru Özer a continuat să studieze în ciuda tuturor negativităților pe care le-a trăit.

Eleva a reușit să câștige medalia de aur la cea de-a treia ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete, organizată la Lund, Suedia, la care au participat 189 de eleve din 52 de țări.

Duru a menționat că dorește să studieze ingineria calculatoarelor, adăugând astfel:

"Sunt interesată și de matematică și economie. Nu știu ce se va întâmpla în viitor".



Ştiri din aceeaşi categorie