Virgin Galactic a transportat primii turiști în spațiu

Cei trei pasageri ai navei spațiale au avut ocazia să experimenteze efectele gravitației zero timp de aproximativ cinci minute.

2023482
Virgin Galactic a transportat primii turiști în spațiu

Compania producătoare de nave spațiale și de turism spațial Virgin Galactic, care a efectuat primul său zbor comercial în iunie, de data aceasta a transportat primii turiști în spațiu.

O mamă și fiica ei s-au numărat printre pasagerii navei.

Nava spațială VSS Unity, care a decolat cu avionul purtător cunoscut sub numele de Eve, de pe Spaceport America din statul New Mexico din Statele Unite ale Americii, s-a separat de Eve la o altitudine de 15 kilometri și și-a continuat călătoria în spațiu.

Unity a ajuns în spațiul suborbital, la o înălțime de 85 de kilometri, cu ajutorul propriilor motoare și a plutit în condiții de gravitație zero, permițând pasagerilor să experimenteze efectele gravitației zero timp de aproximativ cinci minute.

După aproximativ 90 de minute de zbor VSS Unity a aterizat cu succes pe Spaceport America.

La bordul navei spațiale se aflau Anastatia Mayers, în vârstă de 18 ani, și mama acesteia, Keisha Schahaff, care câștigase bilete de turist în cadrul unui concurs, precum și fostul atlet olimpic britanic Jon Goodwin, în vârstă de 80 de ani, care își cumpărase un bilet pentru acest zbor.

Goodwin a fost primul atlet olimpic și al doilea pasager cu Parkinson care a mers în spațiu, în timp ce Mayers, în vârstă de 18 ani, a fost a doua cea mai tânără persoană care a mers în spațiu. Mayers și mama ei, Schahaff, au devenit prima mamă și fiică care au călătorit în spațiu.

În luna iunie Virgin Galactic a finalizat cu succes primul său zbor comercial, ducând trei persoane în spațiu, într-un zbor finanțat de forțele aeriene italiene și de Consiliul Național de Cercetare din Italia.

Omul de afaceri britanic Richard Branson, proprietarul Virgin Galactic, a zburat în spațiu cu o echipă de șase persoane în iulie 2021 și a devenit "primul miliardar care a călătorit vreodată în spațiu".

Până în prezent 800 de persoane au cumpărat bilete pentru o călătorie spațială cu Virgin Galactic, în timp ce prețul biletului a crescut la 450 de mii de dolari după recentele scumpiri.



Ştiri din aceeaşi categorie