Un tablou al lui Bob Ross scos la vânzare pentru 9,85 milioane de dolari

Tabloul "Walking in the Woods" pictat în ulei, care fusese cumpărat prin licitație de un participant al emisiunii, este cunoscut ca fiind pictat de Ross în cadrul emisiunii transmise în direct în ianuarie 1983.

2037997
Un tablou al lui Bob Ross scos la vânzare pentru 9,85 milioane de dolari

Tabloul realizat de celebrul pictor Bob Ross în primul episod al emisiunii "Joy of Painting", difuzată în direct de postul de televiziune PBS din Statele Unite ale Americii (SUA) în 1983, a fost scos la vânzare pentru 9,85 milioane de dolari.

Potrivit CNN, tabloul "Walking in the Woods" pictat în ulei, care fusese cumpărat prin licitație de un participant al emisiunii, este cunoscut ca fiind pictat de Ross în cadrul emisiunii transmise în direct în ianuarie 1983.

Acest tablou, care a ajuns anul acesta la galeria de artă Modern Artifact din Minneapolis, își caută un nou proprietar pentru 9,85 milioane de dolari.

Ryan Nelson, proprietarul Modern Artifact, subliniind că cererea pentru tablourile pictorului a crescut în ultimii ani, a marcat: "Colecționarii par să fie forța motrice din spatele cererii tot mai mari pentru tablourile lui Bob Ross. Nostalgia, rețelele de socializare și interesul tot mai mare al publicului pentru personalitatea care se ascunde în spatele operei de artă au contribuit la popularitatea actuală a acesteia."

Nelson a precizat că ei nu se grăbesc să vândă tabloul.

"Acesta este cu adevărat un tablou unic, care nu poate fi reprodus”, a spus Nelson și și-a exprimat dorința ca tabloul să fie expus la un muzeu sau o expoziție itinerantă pentru ca un număr cât mai mare de oameni să poată vedea o operă de artă atât de captivantă."

Emisiunea "The Joy of Painting", cu celebrul pictor Ross, a fost difuzată de PBS între 1983 și 1994.



Ştiri din aceeaşi categorie