Prințul Edward în vizită la Istanbul

Prințul Edward a venit în Türkiye într-o vizită de 3 zile cu scopul de a crește gradul de conștientizare a impactului educației și instruirii non-formale asupra tinerilor și a societăților.

2042269
Prințul Edward în vizită la Istanbul
edinburgh duku prens edward istanbul’da.jpg
edinburgh duku prens edward istanbul’da.jpg

Prințul Edward, Ducele de Edinburgh (Regatul Unit), sponsor al "Premiului Internațional pentru Tineret Ducele de Edinburgh", a vizitat Liceul de Băieți Kabataș din Istanbul.

Prințul Edward se află în Türkiye într-o vizită de 3 zile cu scopul de a crește gradul de conștientizare a impactului educației și instruirii non-formale asupra tinerilor și a societăților.

Prințul a fost întâmpinat ieri de către oficiali de la Fundația pentru Educație și Sănătate a Resurselor Umane din Türkiye (TİKAV) și de administrația liceului.

Oficialii TİKAV și administrația liceului l-au informat pe Prințul Edward despre activitățile școlii și despre elevi.

Prințul Edward a avut o discuție cu elevii care desfășoară activități în cadrul Premiilor Internaționale pentru Tineret. Elevii pasionați de artele tradiționale turcești, cum ar fi Ebru (marmorarea), pictura pe faianță, Edirnekari (decorațiuni în stil Edirne) și cusutul-broderia, i-au prezentat prințului obiectele lor de artizanat.

Prințul a jucat ping-pong cu elevi și a vizitat atelierul de robotică și sala de clasă Cambridge a școlii.

Edward a semnat, de asemenea, în cartea de oaspeți a Liceului. El, de asemenea, a participat la evenimentul organizat în grădina școlii, unde s-a întâlnit cu profesori, elevi și oficiali TİKAV veniți din diferite orașe din Türkiye.

Muharrem Bayrak, directorul Liceului de băieți Kabataș, i-a oferit Prințului Edward un tablou cu imagini făcute în timpul vizitei mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, și a tatălui său, Prințul Philip, fostul Duce de Edinburgh, la școală în 2008.

Prințul Edward va decerna premiile de aur celor 38 de elevi în cadrul Premiului Internațional pentru Tineret la Consulatul General al Regatului Unit din Istanbul.



Ştiri din aceeaşi categorie