Shakira acuzată de evaziune fiscală

Parchetul din Spania a formulat o nouă acuzație de evaziune fiscală împotriva cântăreței columbiene Isabel Mebarak Ripoll, mai cunoscută sub numele de scenă "Shakira".

2042543
Shakira acuzată de evaziune fiscală

O nouă acuzație de evaziune fiscală a fost formulată împotriva Shakirei, care este acuzată de sustragerea de la plata impozitelor în valoare de 14,5 milioane de euro prin 6 infracțiuni diferite în perioada din 2012 - 2014, când a locuit în Spania, procesul urmând să înceapă pe 20 noiembrie la Tribunalul Provincial din Barcelona.

Parchetul și-a încheiat ancheta privind presupusele încălcări ale cântăreței în ceea ce privește plata impozitelor pe venit și pe avere în 2018, acuzând-o pe Shakira că în acea perioadă a sustras impozite în sumă de 5,3 milioane de euro de la Finanțele Spaniei.

În legătură cu cea de-a doua acuzație, parchetul i-a oferit Shakirei posibilitatea de a depune mărturie prin videoconferință din Miami, unde locuiește în prezent.

Procesul Shakirei, acuzată că s-a sustras de la plata a 14,5 milioane de euro din impozitele pe venit și pe proprietate în 2012, 2013 și 2014, în timp ce locuia la Barcelona împreună cu fostul fotbalist Gerard Pique, va începe la 20 noiembrie, fiind pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la 8 ani și 2 luni și de o amendă de 23,8 milioane de euro.

În proces, presupus să aibă în total 12 audieri și să se încheie la 14 decembrie, figurează numele a aproape 200 de persoane în calitate de martori.

Întrucât Shakira a locuit în Spania mai mult de 183 de zile, ea a devenit contribuabil în conformitate cu legile acestei țări.

Potrivit parchetului, Shakira și-a transferat veniturile și bunurile către o rețea de societăți cu sediul în Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Malta, Panama și Luxemburg, ascunzându-și veniturile și bunurile de Fiscul spaniol pentru a evita plata impozitelor în Spania.

Cântăreața columbiană, prin intermediul avocatului său, a refuzat să accepte un acord cu Ministerul de Finanțe în cadrul negocierilor preliminare, a respins acuzațiile și a preferat judecata.



Ştiri din aceeaşi categorie