Succesul serialelor turcești în Croația

Coordonatorul Institutului YEE, Fuat Korkmaz, a spus: „Producțiile de înaltă calitate ale Türkiye în sectoarele cinematografiei și serialelor TV întăresc zi de zi imaginea pozitivă a Türkiye în Croația”.

2074386
Succesul serialelor turcești în Croația

La Zagreb, capitala Croației, au fost abordate efectele serialelor turcești. Într-o declarație scrisă făcută de Institutul Yunus Emre (YEE) s-a notat că în urma evenimentului dedicat cafelei turcești ce a avut loc la sediul Institutului cu ocazia zilei de 5 decembrie, Ziua Mondială a Cafelei Turcești, a fost organizat un program pe tema succesului serialelor turcești. Vorbind la evenimentul organizat de Ambasada Türkiye la Zagreb și Institutul YEE din Zagreb, Coordonatorul Institutului, Fuat Korkmaz, a spus: „Producțiile de înaltă calitate ale Türkiye în sectoarele cinematografiei și serialelor TV întăresc zi de zi imaginea pozitivă a Türkiye în Croația”.

Organizatorul Săptămânii Filmelor Turcești la Zagreb, Andrea Berkovic, a mai declarat că croații urmăresc cu admirație mulți actori din serialele turcești și a afirmat că majoritatea publicului este format din femei. Oficialul a subliniat că nouă seriale turcești au fost difuzate în Croația. „Odată cu serialele turcești, curiozitatea față de Türkiye și cultura acestei țări în Croația a crescut. Croații, care urmăresc cu interes serialele turcești, au început să învețe limba turcă și să călătorească în Türkiye. Seriale și filmele turcești sunt urmărite cu mare interes în toată Croația."

Berkovic a notat că industria turcă a serialelor TV în curs de dezvoltare a creat prin distribuțiile sale de succes, regizorii distinși, platourile de filmare și facilitățile tehnice o imagine cinematografică pozitivă, care există în multe țări ale  lumii.



Ştiri din aceeaşi categorie