Premiul International Classical Music Awards pentru pianistele Güher și Süher Pekinel

Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei ceremonii ce va fi organizată pe 12 aprilie la Palau de la Musica din Valencia, Spania.

2099142
Premiul International Classical Music Awards pentru pianistele Güher și Süher Pekinel

Surorile Güher și Süher Pekinel, pianiste de renume mondial, au fost distinse cu Premiul International Classical Music Awards (ICMA) pentru întreaga carieră de către.

Potrivit unui comunicat pe această temă, decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei ceremonii ce va fi organizată pe 12 aprilie la Palau de la Musica din Valencia, Spania.

În cadrul ceremoniei, va avea loc un concert de gală cu participarea laureaților, găzduit de Orquesta de Valencia sub conducerea dirijorului Alexander Liebreich.

Concertul va fi transmis în direct pe canalele internaționale de televiziune.

Juriul Premiilor ICMA, care se decernează din 2011 pentru a sprijini interpretarea muzicii clasice și creativitatea artistică la cel mai înalt nivel este format din reprezentanți internaționali ai muzicii clasice, reprezentanți ai mass-media și muzicieni.

Fiind singurul duo care cântă la două piane spate în spate fără a avea contact vizual, Pekinel sunt cunoscuți pentru colaborările cu cei mai importanți reprezentanți ai lumii muzicii clasice și pentru repertoriul lor îmbogățit cu albume.

Surorile Pekinel, care poartă titlul de "Artiste de Stat", dețin, de asemenea, titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universității Boğaziçi și au fost premiate cu "Premiul pentru întreaga carieră" al Fundației pentru Cultură și Artă din Istanbul.

În 2021 Güher Pekinel și Süher Pekinel au primit Ordinul de Merit din partea lui Frank-Walter Steinmeier, președintele Republicii Federale Germania, pentru activitatea lor inovatoare în sistemele de educație muzicală pentru copii și tineri.



Ştiri din aceeaşi categorie