Actorul american Mark Ruffalo a făcut apel la o încetare permanentă a focului în Gaza

Actorul american Mark Ruffalo: Drumul spre pace nu trebuie să mai fie bombardat.

2101164
Actorul american Mark Ruffalo a făcut apel la o încetare permanentă a focului în Gaza

Potrivit Middle East Eye, actorul american Ruffalo, care a participat la ceremonia de decernare a premiilor Sindicatului Regizorilor din America purta la reverul sacoului său o insignă roșie rotundă cu crini, alături de alte nume celebre.

Ruffalo a declarat că crinii sunt simbolul păcii, iar insigna rotundă roșie reprezintă "artiștii care sunt în favoarea încetării focului".

Afirmând că ei cer o încetare permanentă a focului în Gaza, actorul de renume mondial a precizat că acum se înțelege că bombardamentele nu funcționează.

El a subliniat că drumul spre pace nu trebuie să mai fie bombardat, și a afirmat următoarele: "Ce este rău în a da o șansă păcii? Există un milion de refugiați la granița de la Rafah, care se confruntă cu un nou val de bombardamente, 400 000 de oameni mor de foame și niciun ajutor umanitar nu poate intra acolo. De aceea, solicităm liderilor lumii, în special președintelui (american) (Joe) Biden, să ceară o încetare a focului, o încetare permanentă a focului, pentru a da o șansă păcii."

Într-o declarație făcută de biroul premierului israelian la 9 februarie, s-a precizat că Benjamin Netanyahu a dat instrucțiuni armatei și serviciilor de securitate să pregătească un plan pentru a ataca sudul Fâșiei Gaza și a strămuta aproximativ 1,5 milioane de palestinieni care s-au refugiat acolo.

Începând de la 7 octombrie 28 176 de palestinieni, dintre care cel puțin 12 000 de copii și 8 190 de femei, au fost uciși și 67 784 de persoane au fost rănite în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

În timp ce mii de morți se mai află sub dărâmături, este deteriorată și infrastructura civilă, fiind vizate spitalele și școlile în care se refugiază oamenii nevinovați.



Ştiri din aceeaşi categorie