Turnul Eiffel închis din cauza unei greve

Greviștii consideră ridicată cota de profit cerută de Primăria Parisului, acționarul majoritar al Sete - Société d’exploitation de la Tour Eiffel, care se ocupă de exploatarea turnului.

2105256
Turnul Eiffel închis din cauza unei greve
eyfel kulesi-grev.jpg
eyfel kulesi.jpg

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai importante simboluri ale Parisului, capitala Franței, a fost închis pentru vizitatori din cauza grevei angajaților.

La apelul sindicatelor, angajații Turnului Eiffel au intrat în grevă pentru două zile.

Turiștii veniți în capitala Paris ca să urce în Turnul Eiffel s-au mulțumit doar cu poze în fața acestuia.

Potrivit presei naționale, greviștii consideră ridicată cota de profit cerută de Primăria Parisului, acționarul majoritar al Sete - Société d’exploitation de la Tour Eiffel, care se ocupă de exploatarea turnului.

Stephane Dieu, reprezentant al Sindicatului General al Muncii (CGT), din care fac parte angajații Turnului Eiffel, a declarat că aceștia folosesc veniturile obținute din vânzarea de bilete pentru a finanța renovarea monumentului, costurile de exploatare și dividendele către Primăria Parisului.

Dieu a precizat că, în timp ce în anii precedenți ei plăteau 8 milioane de euro pe an sub formă de dividende către primărie, această cifră a crescut recent la 16 milioane de euro.

Afirmând că primăria dorește să crească această cotă de profit la 50 de milioane de euro, oficialul a susținut că există deja datorii de 100 de milioane de euro din cauza închiderii monumentului în perioada pandemiei declanșate de noul tip de coronavirus (2020-2022).

Angajații Turnului Eiffel au intrat în grevă pe 27 decembrie ca răspuns la politica financiară a SETE.

Primăria Parisului este acționarul majoritar al SETE, deținând  99 % din acțiunile sale.

 



Ştiri din aceeaşi categorie