Remanierea miniștrilor aprobată de Guvernul Israelului

Presa israeliană a relatat că guvernul a aprobat acordul dintre ministrul de externe, Eli Cohen și ministrul energiei, Israel Katz.

2083252
Remanierea miniștrilor aprobată de Guvernul Israelului

Potrivit cotidianului Haaretz, guvernul israelian a aprobat acordul privind schimbul funcțiilor ministeriale între ministrul de externe, Cohen și ministrul energiei, Katz.

Potrivit știrii, "premierul Benjamin Netanyahu a ales să onoreze acordul și să pună capăt mandatului lui Cohen în cadrul Ministerului de Externe, în ciuda perioadei sensibile în care continuă atacurile asupra Fâșiei Gaza".

Remanierea între cei doi miniștri din cadrul Partidului Likud trebuie să fie aprobată și de Adunarea Generală a Parlamentului israelian.

Guvernul nu a făcut încă o declarație pe această temă.

Din cauza "eșecurilor militare" ale Israelului în Gaza, cererile de demisie din partea opoziției și a poporului israelian au crescut în ultima vreme.

În decembrie 2022, la formarea guvernului s-a decis ca acești doi miniștri, care sunt din același partid, să se succede la intervale de un an.

În consecință, a fost prevăzut ca Cohen, care a ocupat funcția de ministru de externe în primul an, să predea această funcție lui Katz în al doilea și al treilea an.

Potrivit acordului, Cohen va reveni la Ministerul de Externe în 2026, dacă actualul guvern va fi încă la putere.



Ştiri din aceeaşi categorie