Ambasadorii ruși convocați la ministerele de externe în Suedia și Finlanda

Billström : "UE trebuie să acționeze împotriva represiunilor politice din Rusia.”

2104932
Ambasadorii ruși convocați la ministerele de externe în Suedia și Finlanda

Finlanda și Suedia i-au convocat pe ambasadorii ruși din țările lor la ministerele lor de externe în legătură cu moartea în închisoare a opozantului rus Alexei Navalnîi.

Ministerul finlandez de Externe a anunțat că diplomatului rus convocat la minister i-a fost transmis mesajul că "Rusia este responsabilă (pentru moartea lui Navalnîi) și că Rusiei i se cere să desfășoare o anchetă transparentă".

"Vom continua să cerem eliberarea tuturor prizonierilor politici din Rusia", se notează în comunicat.

Ministrul suedez de externe, Tobias Billström, a precizat, de asemenea, că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să ia măsuri în ceea ce privește moartea lui Navalnîi.

Billström a făcut o declarație pe această demă în care a susținut: "UE trebuie să acționeze împotriva represiunilor politice din Rusia. Acest lucru este deosebit de important după moartea lui Navalnîi în închisoare".

Ministrul a subliniat că Suedia a luat inițiativa să analizeze posibilitatea unor noi sancțiuni UE împotriva Rusiei.

Serviciul penitenciar federal rus a anunțat că Alexei Navalnîi a murit în închisoare la 16 februarie și că cauza decesului va fi investigată.

În august un tribunal rus l-a condamnat pe Navalnîi, care se afla în închisoare, la 19 ani de închisoare pentru formarea unei organizații extremiste.



Ştiri din aceeaşi categorie