Kamala Harris a făcut un apel la încetarea focului în Gaza

Harris: ”Încetarea focului în cauză va permite salvarea ostaticilor și intrarea ajutorului umanitar în Gaza.”

2110610
Kamala Harris a făcut un apel la încetarea focului în Gaza

Vicepreședinta SUA Kamala Harris a spus că din cauza suferințelor mari este nevoie de o încetare urgentă a focului în  Gaza.

Harris a cerut o încetare a focului în discursul său din orașul Selma, Alabama. Subliniind că angajamentul lor față de securitatea Israelului continuă, vicepreședinta a susținut că Hamas ar trebui eliminat din cauza amenințării pe care o reprezintă la adresa Israelului.

Oficialul a mai susținut că Hamas nu trebuie să controleze Gaza și a adăugat: „Și având în vedere amploarea suferințelor din Gaza, trebuie asigurată o încetare imediată a focului”. Kamala Harris, al cărei discurs a fost întrerupt de aplauze la apelul ei la încetarea focului a continuat: „cel puțin, așa cum este se discută acum, pentru următoarele 6 săptămâni.” Ea a notat că încetarea focului în cauză va permite salvarea ostaticilor și intrarea ajutorului umanitar în Gaza. „Acest lucru ne va permite să construim o structură pe termen lung ce se va axa pe siguranța Israelului și pe respectul față de dreptul palestinienilor la o viață demnă și liberă și la autodeterminare”, a susținut ea.

Potrivit presei americane, citând sursele oficiale, administrația Biden și Israelul au ajuns la un acord cu privire la termenii unui armistițiu de 6 săptămâni, inclusiv a  eliberării ostaticilor, și acum se aștepta un răspuns din partea Hamas.

Un oficial din cadrul Hamas, care a preferat să rămână anonim, a declarat că ei depun eforturi considerabile pentru a asigura o încetare a focului în Fâșia Gaza și pentru ca Israelul să-și retragă trupele de acolo.

Peste 30 de mii de oameni, aproape jumătate dintre ei copii, au murit în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza de la 7 octombrie.



Ştiri din aceeaşi categorie